آناناس ، میوهای است بومی کشورهای برزیل و پاراگوئه که در دمای ۱۵ تا ۳۰ درجه سانتی گراد به عمل میآید.
در هر ۱۰۰ گرم آناناس، ۵۰ کیلوکالری، ۰٫۵۴ گرم پروتئین، ۱٫۱۴ گرم فیبر، ۰٫۱۲ گرم چربی، ۰٫۰۷۹ میلیگرم ویتامین B1 (تیامین)، ۰٫۰۳۲ میلیگرم ویتامین B2 (ریبوفلاوین)، ۰٫۵ میلیگرم ویتامین B3 (نیاسین)، ۰٫۲۱۳ میلیگرم ویتامین B5 (پانتوتنیک اسید)، ۰٫۱۱۲ میلیگرم ویتامین B6، ۱۸ میکروگرم ویتامین B9 (اسید فولیک)، ۴۷٫۸ میلیگرم ویتامین C، ۱۳ میلیگرم کلسیم، ۰٫۲۹ میلیگرم آهن، ۰٫۱۲ میلیگرم روی، ۱۰۹ میلیگرم پتاسیم، ۸ میلیگرم فسفر، ۰٫۹۲۷ میلیگرم منگنز، ۱ میلیگرم سدیم و ۱۲ میلیگرم منیزیم یافت میشود.
علاوه بر مواد مغذی گفته شده این میوه دارای آنزیمی به نام بروملین است که این آنزیم دارای خاصیتهای ضد سرطان، ضد التهاب، هضم غذا، درمان سینوزیت، التیام زخمها و لاغر کننده است.
تاثیر آناناس در بهبود زخمها بعد از جراحی
همانگونه که پیشتر نیز بیان شد، آناناس حاوی آنزیم شگفتانگیزی به نام بروملین است که اثرات حیرتانگیزی در حفظ سلامت بدن دارد.
این آنزیم به بهبودی و بازسازی سلولهای صدمه دیدهی بدن سرعت بخشیده و زخمها و جراحات وارده به بافتهای بدن را ترمیم میکند.
بروملین با از بین بردن التهاب موجب رفع تورمها و کبودی موضعی میشود.
بروملین در میوه آناناس وجود دارد اما میزان آن زیاد نیست.
این آنزیم بیشتر در ساقه این میوه قرار دارد که از عصاره آن کپسول، کرم یا پانسمان های پزشکی تهیه میکنند.
منبع : draminamali