شلغم دارای یک ماده ضدمیکروب قوی است و بهدلیل داشتن نشاسته و مواد قندی هرگز تحت تأثیر میکروبهای هوا فاسد نمیشود . شلغم غذای بسیار مفیدی است که قوه بینایی را تقویت کرده و معده را ضدعفونی میکند
وجود مواد مفیدی مانند فسفر ، کلسیم و آهن در شلغم موجب تقویت عمومی بدن میشود. از طرفی شلغم دارای ویتامین (ث) و (ب) است ، لذا اگر زمان پختن آن زیاد باشد خواص خود را از دست میدهد. همچنین این ماده برای درمان بیماریهای کلیوی مفید بوده و به مرور زمان بیماری را بهطور کامل درمان می کند.